jste zde: úvodní » Novinky


Jaro na talíři

 

S příchodem jara se naše chutě mění. Přirozeně nás vábí kyselá chuť a zelenina. Využijte prodlužující se den a čerpejte sílu při procházkách v přírodě! Na talíři by neměla chybět zelenina zelené barvy, která chrání vaše játra a žlučník. Ředkvičky, mrkev i kedlubny oceníte pro vysoký podíl vlákniny, ale také minerálů a vitamínů. Až nebudete vědět, co připravit na svačinu do školy či do práce na zeleninu nezapomínejte. Skvěle chutná třeba v pomazánce.

 

Příprava: 10 minut

 

Pro 4 osoby:

1 malá kedlubna

1 svazek ředkviček

250 g plnotučného tvarohu

3 lžíce másla

2 nastrouhaná vejce natvrdo (stačí na hrubo)

½ svazku pažitky

sůl a pepř

Nastrouhejte kedlubny a ředkvičky, lehce je prosolte a nechte pustit šťávu, kterou důkladně vymačkejte. V misce utřete tvaroh se změklým máslem, solí a pepřem. Přidejte strouhanou směs ředkviček a kedluben, vajíčka a pažitku. Důkladně promíchejte. Dobrou chuť!

 

 

»zpět do archivu novinek

© Všechna práva vyhrazena 10. školní jídelna Plzeň, nám. Míru 4, příspěvková organizace - Školní jídelna Plzeň Bory
Zpět na začátek stránky

webdesign ANTstudio.cz