S příchodem jara se naše chutě mění. Přirozeně nás vábí kyselá chuť a zelenina. Využijte prodlužující se den a čerpejte sílu při procházkách v přírodě! Na talíři by neměla chybět zelenina zelené barvy, která chrání vaše játra a žlučník. Ředkvičky, mrkev i kedlubny oceníte pro vysoký podíl vlákniny, ale také minerálů a vitamínů. Až nebudete vědět, co připravit na svačinu do školy či do práce na zeleninu nezapomínejte. Skvěle chutná třeba v pomazánce.
Příprava: 10 minut
Pro 4 osoby:
1 malá kedlubna
1 svazek ředkviček
250 g plnotučného tvarohu
3 lžíce másla
2 nastrouhaná vejce natvrdo (stačí na hrubo)
½ svazku pažitky
sůl a pepř
Nastrouhejte kedlubny a ředkvičky, lehce je prosolte a nechte pustit šťávu, kterou důkladně vymačkejte. V misce utřete tvaroh se změklým máslem, solí a pepřem. Přidejte strouhanou směs ředkviček a kedluben, vajíčka a pažitku. Důkladně promíchejte. Dobrou chuť!
© Všechna práva vyhrazena 10. školní jídelna Plzeň, nám. Míru 4, příspěvková organizace - Školní jídelna Plzeň Bory
Zpět na začátek stránky
webdesign ANTstudio.cz