Dnes děti dostaly k obědu mléčný shake. Byly v něm rozmixované čerstvé jahody a sirup agáve. Proč sirup agáve? Agáve je kaktus, který roste v Mexiku, sirup agáve se vyrábí z jeho štávy a obsahuje vysoký podíl ovocného cukru a nižší podíl glukózy. Tím se stává sladidlem s nízkým glykemickým indexem. Navíc obsahuje všechny důležité vitamíny, enzymy a minerály, které u rafinovaného cukru marně hledáme.
Až budete chtít dětem dopřát něco na zub, zkuste to podobně! Omezení bílého cukru v dětském jídelníčku zabraňuje vzniku obezity, kazivosti zubů a odčerpávání vápníku z těla.
A jak dětem shake vlastně chutnal? Zaprášilo se po něm . . .
© Všechna práva vyhrazena 10. školní jídelna Plzeň, nám. Míru 4, příspěvková organizace - Školní jídelna Plzeň Bory
Zpět na začátek stránky
webdesign ANTstudio.cz