jste zde: úvodní » Maso maso masíčko, moje! vrrr


Maso maso masíčko, moje! vrrr

Jako pes si na mase opravdu pochutnávám. V naší jídelně navíc vaří z mas prvotřídní kvality. Jsem u toho a vidím, že se tu maso nevybírá podle ceny, ale podle kvality a původu!

A tak, milé děti i rodiče, dobrá zpráva pro všechny. V duchu naší vize "vařit z lokálních zdrojů potravin" přibyli tito dodavatelé:

Hovězí maso - mladí býčci ze Šumavy, Petrovice

Vepřové maso - prasátka z Plzně severu

Zvěřina - daňkové, jeleni a divočáci od myslivců z Plzně severz

Ryby - Třeboňský kapr, nebo jiné české ryby ze sádek Jesenice

 

Aleluja! A že nám to dalo docela práci! Někteří dodavatelé se totiž tváří, že mají to nejlepší na světě, ale při bližším zkoumání zjistíte, že maso pochází třeba z Egypta, při porážce zvíře docela trpělo a navíc ani nevíme, co to nebohé nedochůdče žralo. Protože s ostatními zvířaty soucítím, jsem docela rád, že u nových dodavatelů máme jistotu, že se zvířaty nakládají šetrně.

A teď něco k propagaci masa!

Maso někdo má rád, druhý tolik ne, ale pro všechny je nepostradatelným zdrojem bílkovin, vitamínů, minerálů a železa. U ryb jsou navíc omega 3 mastné kyseliny a zvěřina je zase skoro bez tuku a tudíž skvěle stravitelná. Já mám rád, že mi maso dodává sílu a pak bych mohl skály lámat. Ideální je, když maso nejíme denně a když jeho druhy různě kombinujeme. Naše paní kuchařky umí tolik receptů, takže si určitě vybere každý!

A jaké maso chutná vám? Já mám rád úplně všechno :-)

 

 

 

 


Vytisknout stránku

© Všechna práva vyhrazena 10. školní jídelna Plzeň, nám. Míru 4, příspěvková organizace - Školní jídelna Plzeň Bory
Zpět na začátek stránky

webdesign ANTstudio.cz